Assessments

Wilt u een objectief oordeel over een sollicitant of een werknemer door een onafhankelijk bureau? Kiest u dan voor een assessment op maat van A-Pro-Pos Coaching.

Assessment op maat
Een volledig assessment bestaat uit:

  1. Een competentietest
  2. Een interview
  3. Een praktijksimulatie

 

Het assessment wordt geheel afgestemd op uw wensen. U kunt ook kiezen voor een enkel onderdeel. Elk onderdeel levert een substantiële bijdrage aan de indruk die u zelf al heeft. En wordt geheel afgestemd op uw wensen.
Zo kunt u kiezen voor een algemene interessetest of een onderzoek naar de loopbaanankers. Maar als u bijvoorbeeld wilt weten of uw kandidaat voldoende aanleg heeft voor een meer commerciële functie, dan wordt de competentietest daarop afgestemd.

In het interview krijgt de interviewer een persoonlijk indruk van de kandidaat. Hoe praat hij over het bedrijf? Hoe praat hij over zichzelf? Geeft hij er blijk van gemotiveerd te zijn? Er wordt gevraagd naar voorbeelden en indien gewenst naar een presentatie.

De praktijksimulatie geeft waardevolle informatie, omdat de kandidaat dan laat zien wat hij doet. Want daar gaat het uiteindelijk om. Als je daadwerkelijk pro-actief moet zijn, kom je tegen wat je daarin moeilijk vindt, bijvoorbeeld waar je weerstand ligt.

Wanneer?
Wanneer zet u een assessment in?

Selectie
Ik wil een advies over de geschiktheid van de kandidaat voor deze functie.

Ontwikkeling
Ik wil een oordeel over het potentieel van mijn medewerker en een duidelijk ontwikkeladvies.

Capaciteiten
Ik wil een onafhankelijke advies over de leiderschapskwaliteiten van mijn medewerker.

Rapportage
De eindresultaten van het assessment worden vastgelegd in een uitgebreide rapportage met een aanbeveling van A-Pro-Pos Coaching.

Nazorg
Door de werknemer te coachen op de werkvloer zal deze in korte tijd optimaal functioneren.

 

A-Pro-Pos Coaching     Mr. Eve van Dijk     06-44 69 69 86     info@a-pro-pos.nl