Wat doen we nu met Sjors?

Bevordert duurzame inzetbaarheid van de medewerkers
Een medewerker die altijd prima heeft gefunctioneerd, laat steeds vaker steekjes vallen. Die grote klus waar hij eerst zo’n zin in had, schuift hij nu voor zich uit. Hij verliest zich in details en triviale zaken, luncht niet meer met zijn collega’s en lijkt veel minder betrokken bij zijn werk. Het is duidelijk dat hij het niet meer naar zijn zin heeft. Toch vindt u het lastig om te beoordelen wat er nu precies aan de hand is.

Voor wie? Voor medewerkers die minder goed functioneren dan u van ze gewend bent. De medewerker erkent dat het niet zo lekker gaat en is bereid om hieraan te werken.

Doel: De medewerker heeft weer plezier in zijn werk, voelt zich weer betrokken en ontplooit initiatieven.

Werkwijze: De coach voert het intakegesprek met de HR-manager of direct leidinggevende en de betrokken medewerker. De gezamenlijk geformuleerde coachvraag vormt het uitgangspunt van het traject. In de sessies werken medewerker en coach met concrete situaties uit de praktijk. De medewerker krijgt opdrachten zodat hij tussen de sessies door kan oefenen. Natuurlijk evalueren de betrokkenen regelmatig de voortgang van het traject. Aan het eind voeren we gezamenlijk een afsluitend gesprek.

 

Resultaat:
"Ik krijg weer energie van mijn werk."
"Werk en privé heb ik nu veel beter in balans."
"Ik heb weer zin om nieuwe taken op te pakken."
"Ik kan hoofd- en bijzaken beter van elkaar onderscheiden."
"Ik kan mijn werk beter organiseren."
"Ik weet nu wat mijn valkuil is en hoe ik daar mee om moet gaan."
"Als ik vrij ben, denk ik niet meer aan mijn werk."

 

A-Pro-Pos Coaching     Mr. Eve van Dijk     06-44 69 69 86     info@a-pro-pos.nl